Firefox 3

Webbläsaren Firefox 3 släpptes idag och det är som rubriken säger — den bästa hittills. Den är minnessnålare och mycket snabbare än sin föregångare. Och snabbare än de flesta andra webbläsare… om inte den snabbaste! Flera nya fina funktioner finns också som gör det vardagliga surfandet mycket smidigare.

Här kan ni ladda ner och testa själv!

Webbläsaren Opera kom också ut i en ny version för ett par dagar sedan, nämligen v9.50. Självklart har jag testat den också och jag blev imponerad — den är snabb och tävlar med Firefox om att vara bäst imo!

Apples snygga webbläsare Safari finns i version 3.1.1 (för windows) och är också värd att testas om man mot all förmodan inte skulle fastna för Firefox.

Till sist — ni som fortfarande envisas med att surfa med Microsofts egna Internet Explorer — gör er själva en björntjänst och testa de andra webbläsarna och dumpa IE nu!

Version 8 av IE ska förvisso släppas nångång under året men jag vet redan nu att den inte kommer att vara lika bra som de konkurrerande webbläsarna! Och hey, om det är nån av er som fortfarande använder IE 6 (jag vet att en del gör det!) så ska ni veta att jag överväger att blockera den från denna sajten helt och hållet vid nästa stora uppdatering under sommaren! ffs uppdatera åtminstone till IE7!