Det har, som väntat, blivit ett mycket hårdare arbetsklimat, framförallt efter omstruktureringen under semestern med allt vad det innebar… Och hårdare ska det helt säkert bli. Vi måste gå med vinst först och främst. Sedan med mera vinst. Ja, det är väl klart – vem vill inte ha mer pengar? Jag vill ha pengar till att klara hyran m.m. först och främst, sedan skadar det inte att få lite mer som blir över till annat. Sedan vill jag ha ännu lite mer, för va fan – det är snart dags att skaffa en ny bil. Du vill säkert också ha lite högre lön av liknande skäl…
Newsflash: det vill chefen med! Och med chefen menar jag de som äger företaget. Och vad har chefen för verktyg för att kunna få det att gå ihop ekonomiskt? Han har bl.a. oss. Vi får jobba hårdare. Och smartare.

Pallar du inte? >> Där är dörren. >>

Jo, det är en del som, utan att bidra med något konstruktivt, bara gnäller och gnäller, på hur vi blir behandlade, hur vi får slita, på hur mycket jobbigare det blir hela tiden. En del gnäller och klagar för att de inte själv klarar av jobbet längre. Andra gnäller för kompisarnas skull, vilket väl får anses vara ganska ok. Men en del säger sig hata sitt jobb. Vad gör de här? Varför är de kvar fortfarande? Det är ingen som tvingar dem att jobba just här. >> Där är dörren. >> Eller vänta nu…. om man inte klarar av de mest simpla arbetsuppgifterna här, vad finns det då någon annanstans som man skulle kunna klara av…? Är det därför många är kvar, av dem som gnäller konstant och av dem som hatar? LOL – att man är befriad från intelligens sätter ju en del käppar i hjulen för en. Jaja.

Nä, tvinga bort alla som inte kan/vill sköta jobbet så kommer det mesta att så småningom bli till det bättre för de som ställer upp på att jobba hårdare/smartare. Att vi även måste sätta lite press på dem som lägger upp arbetet för oss så att vi får förutsättningar för att kunna arbeta smartare är självklart men den artikeln överlåter jag åt någon annan, om någon känner sig manad.

Yeah, it’s a dog eat dog world we live in.