Många runt omkring mig stör sig eller känner sig säkert hotade av personalen som vi har här från bemanningsföretagen. Och det är med all rätt skulle jag vilja påstå. Även om vi ständigt blir försäkrade om att de så småningom ska bort så har jag mina aningar….

För med de idiotiska regler vi har som gör att det nästan är omöjligt att sparka någon som inte klarar av att utföra sitt jobb så är kanske bemanningsföretagen vägen att ta för ledningen. En person från ett bemanningsföretag är ju lätt att byta ut om man märker att personen inte är något att ha. Inget större krångel, >> Där är dörren. >> Och in med nästa.

Det optimala vore ju om bara vissa nyckelpersoner på varje avdelning var fast anställda. Dessa skulle så klart bestå av de starkaste, snabbaste och smartaste om jag får utrycka mig väldigt enkelt. Chefer, lagledare, handledare och dylikt med nyckelkompetens som inte kan undvaras.

Om det är på väg mot detta så kommer det ändå att ta en lång, lång tid. Bara naturliga avgångar kan ersättas med personer från bemanningsföretag (se idiotiska regler ovan). Och sedan kommer det att ta ännu ett längre tag för att komma upp i fas med K och L på grund av den stora personalomsättningen som kommer att ske för att hitta de bästa som bemanningsföretagen har att erbjuda. Men sedan, när dammet har lagt sig, och alla är rädda om sina jobb, och det kommer de att vara. Då kommer det nog fan ta mig jobbas bra!

Läs även: Del 1 av Där är dörren

I told ya, dog eat dog!