Nu när hockeysäsongen börjar närma sig sitt slut så börjar det bli dags att summera… årets mest minnesvärda hockeybabes. Nedräkning 5 – 1 nedan:

 • Dallas Ice Girls 5. The Hockey Show (på nhl.com) sände ett inslag om årets Ice Girls från Dallas för några veckor sedan. I programmet var de ute på en lyxyacht och bättrade på sina solbrännor och blev intervjuade inför årets tuffa hockeysäsong.

  När tjejerna inte är ute och solar så skrinnar de ut på isen i reklampauserna och sköter om isen i Dallas… till publikens stora förtjusning. Ja, vem gillar inte brudar som är grymma på skridskor? ;)
  Mer om Dallas Ice Girls.
 • Janet Gretzky 4. Synd nog så lade Janet Jones sin skådespelarkarriär lite på hyllan efter att hon gifte sig med en av hockeyns största 1988 – Wayne Gretzky. Hon var på omslaget och med i Playboy året innan med ett par snälla bilder.

  En del i Sverige kanske minns att hon blev slagen medvetslös av en plexiglassektion 1997 på en Rangers-match när Ulf Samuelsson tacklade Chicagos Sergei Krivokrasov stenhårt genom sargen. :D
  Läs mer om Janet Jones Gretzky på Wikipedia.
 • Elisha Cuthbert 3. Elisha Cuthbert – vad har hon med hockey att göra tänker ni kanske? Ni känner antagligen henne bäst från serien “24” och diverse långfilmer som bl.a. “Girl Next Door”. Nåja, förutom att hon är Kanadensare och är uppväxt i en hockeytokig familj så brukar hon ha säsongsbiljetter till antingen LA Kings eller New York Rangers, beroende på vilket lag hennes pojkvän råkar spela i. Hon var tills nyligen ihop med Rangers Sean Avery men nu rapporteras det att hon istället dejtar Calgarys Dion Phaneuf och det borde la funka bra eftersom Elisha är född i just Calgary.

  Skulle jag skrivit denna listan förra säsongen skulle nog Elisha varit etta på min lista för då hade hon en egen blogg på nhl.com. Att läsa om hennes upplevelser på matcherna hon gick på var något extra, speciellt en episod när hon sprang på självaste Wayne Gretzky i korridoren och förblev alldeles mållös… :D
  Kolla in Elisha på IMDB.
 • Karen Newman 2. Ok, jag kanske är liiiite partisk i denna frågan men det bästa med Detroit är inte alla svenskar som spelar i klubben utan faktumet att det är Karen Newman som brukar sjunga nationalsången inför varje hemmamatch! Hon har gjort så i många år nu och… är det bara jag eller blir hon bara vackrare??

  Nåja, nu vet ni att när Detroit har hemmamatch (nästa är på natten mellan mån/tis) så ska man bänka sig tidigt framför TV-apparaterna så att man inte missar Karens uppträdande! Med tanke på alla Detroit-matcher jag har sett så är det inte konstigt att jag kan både den amerikanska och kanadensiska nationalsången bättre än den svenska hehe… Karen har även släppt 3 CD-skivor med en fjärde på g denna månaden.
  Se mer om Karen på karennewman.com
 • 1. En av de bästa hockeyprogrammen går inte att se på Canal+ eller på NASN… Nej, man kan bara se “The Hockey Show” på nhl.com. Jag är en trogen tittare. Showen sänds från en skrapa i Manhattan mot en bakgrund av en av de många avenyerna långt nedanför. I förgrunden brukar vi se Carrie Milbank – och wow – vilken otroligt kunnig och cool hockeybrud! Söt som in i helv—e är hon med.

  Istället för att presentera henne med en bild så laddade jag upp ett kort klipp på Youtube som är lite speciellt eftersom hon svarar på min polare Samis fråga om var man kan få tag i en speciell slutspels-tshirt ifrån… Thanks Carrie! I guess we’ll be packing for a NY trip. :p
  Kolla in Carries hemsida på carriemilbank.com och The Hockey Show kan ses på nhl.tv.