LAS

Tisdag den 9 december sattes LAS verkligen på prov när 1300+ arbetare blev uppsagda i vår fabrik och mina misstankar om att turordningsregler inte skulle följas punkt till pricka bekräftades – till min stora glädje(!). Ja, det mesta i LAS är säkert vettigt men sist in-först ut-regeln borde fan skrotas helt så att företag lätt kan behålla sina bästa och mest skickliga anställda.

Nåja, säg den glädjen som är långvarig – uppsägningarna höll på ända till midnatt och man fick se en hel del folk man har blivit goda vänner med få gå… Och mer lär det bli.

Både facket och företaget fick svidande kritik på hur allt hittills skötts. Mest kritiska var de flesta jag hörde mot facket, och det är lätt att förstå;
För när vissa fackliga företrädare började få frågor för redan sex månader sedan om vad som gällde med turordningsreglerna så hörde man ofta nåt i denna stilen som svar: Det är sist in-först ut som gäller. Stenhårt. Jaha, men vad är det som skall förhandlas om då? LAS LAS LAS LAS Sedan läckte(?) det ut att gränsen för omfattningen av varslet dras runt våren 2001 – alltså, de som är anställda senare kommer med största sannolikhet att sägas upp. LAS LAS LAS LAS!
Jo jag tackar jag, bara i min omedelbara närhet fick arbetare anställda 2001 eller tidigare gå till förmån för anställda 2004 eller senare! LA LA LA LA LA LA(S?) LOL! Jag hörde rykten om värre exempel men de har jag inte fått bekräftade så de lämnar vi därhän. Tillsvidare.
Att facket genom förhandlingar lyckades förmå företaget att inte säga upp riktigt så många som varslet omfattade ger jag dem inte mycket cred för…. för när företaget lade varslet tog man självklart i lite i överkant. För att få lite spelrum helt enkelt. Så facket kan tro att de lyckades med något bra och ge sig själv en klapp på axeln lol.

Företaget gjorde inte ett riktigt så bra jobb på att skydda sina “stjärnspelare” som jag hade hoppats på. När vi ändå kringgår turordningsregler så kan la vi fan göra det ordentligt!? Nåja, uppsägningarna är inte helt slut än och en och annan lär kunna bli avskedad p.g.a “bristande duglighet” innan saken är biff!
Företaget gjorde ett grovt misstag som kastade våra icke kollektivanslutna medarbetare till vargarna. De är ju, i de flesta fall, de mest lojala mot just företaget! Så dessa, mest hatade av vissa kretsar i den fackliga överhögheten, borde företaget ha skyddat som sina egna små barn. Eller åtminstone ha låtit dem föra sina egna förhandlingar! Men nej, de var bland de första som fick gå bara för att blidka facket.

Fortsättning följer?