Låt det bli allmänt känt, att jag är på musjakt i TC – en jakt av sällan skådat slag!

Med närgångna förfrågningar har jag besökt en hel del avdelningar, både på dagskiftet och kvällsskiftet, med varierande resultat; En del går på defensiven direkt och motar bort mig med näbbar och klor…. (Ja vet, det är mycket konstigt.) Men en del faktiskt är villiga att hjälpa mig, om än bara genom att ge mig värdefulla små tips. Tack, till bl.a. Linda! :-*

Men… jag pratade, senast igår, med några killar på en av våra grann-avdelningar och de berättade att de har varit utan mus i… ja, snart över ett år! Hallå!!! Och tjejerna på samma avdelning, som jag konfronterade i ärendet, bryr sig inte det minsta! Inte-det-minsta! “Vi har andra intressen” hette det visst så fint… Och även om killarna försäkrar mig om att de har lärt sig att klara sig utan m.m. så vet jag att de lider innerst inne. Ja, det är svårt att klara sig bra utan för fan! Så låt inte mig, eller någon av oss, sluta som dem! Håglösa stackare, som tappat tron på allt gott i världen!

Nej, jag har nog aldrig varit mer bestämd. Jag kommer inte att vila förrän jag har hittat musen som tillhör datorn uppe på kontoret!

Ok, och nu till några tips på hur man klarar sig utan så länge:

[F6] markerar adressfältet så att en www-adress kan skrivas.
[F5] uppdaterar sidan.
[F4] låter dig bläddra bland adresserna lagrade i adressfältet.
Använd [TAB] (det är den med en pil åt både höger och vänster) för att hoppa nedåt mellan länkarna på sidan, [Shift] + [TAB] för att hoppa uppåt.
Tryck på [ENTER] för att öppna en länk eller för att skicka ett formulär.
[Ctrl] + [N] öppnar ett till webbläsarfönster.
[Alt] + [TAB] bläddrar mellan öppna fönster.
[Alt] + [F4] stänger aktuellt fönster.
Med [F11] kan du surfa i “fullscreen”.
Och med [Home] och [End] hoppar du till början respektive slutet på en sida.

Det finns mycket mer men dessa är de jag kunde komma på just nu. Surf’s up!