Den tyska filmskaparen Uwe Boll , som gjort de otroligt kassa filmerna Alone in the Dark, BloodRayne, Dungeon Siege och Postal m.fl. har lovat att sluta producera/regissera filmer om vi lyckas fylla en protestlista med en miljon namnunderskrifter.

Eftersom alla hans filmer har totalfloppat (där de fått gå på nån sunkig biograf) och DVD-versionerna inte ens lämnar hyllorna i de få butiker där de finns så kanske ni undrar hur fan mannen lyckas finansiera sina filmer?

Jo, de tyska skattelagarna uppmuntrar i det väldigaste till att investera i film; Man kan dra av 100% av investeringen man gjort i en tysk-ägd film på skatten. Man kan låna till denna investeringen och även dra av alla kostnaderna som lånet medför. Man betalar bara skatt på ev. vinst som filmen gör. Om filmen går med förlust så kan man självklart dra av förlusten på skatten…

Uwe Boll har länge varit hatad, främst av TV-/datorspelsfans, men även av filmälskare i stort som ogillar Bolls sugiga filmversioner av många coola klassiska spel som han så förhatligt skaffat rättigheterna till att filma. Och det är även många många som, tro det eller ej, starkt ogillar tyskarnas fördelaktiga system igenom vilket de kan prångla ut en massa skit på filmmarkanden… Jo.

Så – fyll i protestlistan och hoppas sedan att Boll verkligen lägger av så kanske kommande från-spel-till-film filmer hamnar i händerna på mer kapabla regissörer och producenter!

Typ Roland Emmerich. ;)